Magyar gazdaság

Gulyás: a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

A családokra 224 milliárd, az egészségügyre 184 milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az oktatásra 60 milliárd és a biztonságra 174 milliárd forinttal költ többet jövőre az ország – mondta a miniszter.

A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely az Országgyűlés által múlt héten elfogadott büdzséről közölte, a családokra 224 milliárd, az egészségügyre 184 milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az oktatásra 60 milliárd és a biztonságra 174 milliárd forinttal költ többet jövőre az ország.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely szerint a 2030-as célkiűzések teljesítése esetében Magyarország az egyik legjobban teljesítő ország az EU-ban.

Nincs ellenünkre, hogy klímacélokat tűzzünk ki 2050-re, de ahhoz hatástanulmányok, cselekvési tervek és költségvetési terv kell az EU részéről – mondta.

 

Eddig 2400-an igényeltek babaváró támogatást

A hónap közepéig, július 15-ig 2400-an igényeltek babaváró támogatást – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ismertetése szerint a nagycsaládok autóvásárlási támogatására 5700 kérelmet nyújtottak be, míg a jelzáloghitel elengedését július 10-ig 703-an kérték.

Gulyás Gergely közölte, a július 1-jén indult programok iránt továbbra is jelentős az érdeklődés.

 

kormanyszóvivő költségvetés
Kapcsolódó cikkek