Magyar gazdaság

A kicsik profitálhatnak a fővárosi coworking piac átalakulásából

Az előrejelzések szerint jövőre már több mint 26 ezer közösségi munkahely várja a dolgozni vágyókat.

Budapesten is egyre több nagy alapterületű közösségi iroda létesül, összhangban a globális trendekkel. Ugyanakkor ez a kisebb, néhány tucat főnek otthont közösségeknek is jót tehet – vélekedik Mekis Dániel, a Muse coworking alapítója.

A Muse coworking közleménye szerint

döbbenetes iramban növekszik a közösségi irodák száma a világon. A piac lendületét jól mutatja, hogy a coworking szolgáltatást nyújtó vállalatok száma tíz év alatt 1000 százalékkal nőtt.

Az előrejelzések szerint jövőre már több mint 26 ezer közösségi munkahely várja a dolgozni vágyókat. A növekedés üteme pedig a közeljövőben sem fog megtörni, hiszen a GCUC számai szerint a világon jelenleg 3,1 millióan választják a „rugalmas munkahelyeket”, míg 2022-re ez a szám meg fog duplázódni – áll a közleményben.

Fotó: Pixabay

A munkaerőpiacon végbemenő paradigmaváltásra hívták fel a figyelmet a közelmúltban tartott Workspaces Day konferencián, ahol aláhúzták, hogy a folyamat egyelőre megállíthatatlannak tűnik és a tudásalapú gazdaságban érdekelt nagyvállalatok egyre inkább fel fogják ismerni ezt. Éppen ezért nem meglepő, hogy a nagyvárosokban, ahol a világmárkák már amúgy is központtal rendelkeznek, sorra nyílnak közösségi munkahelyek.

Egyre adják át fővárosban a nagyméretű közösségi irodákat a hazai és külföldi szereplők, elég csak a Millenárisra, vagy a luxemburgi székhelyű Regus projektjeire gondolni

– hívta fel a figyelmet Mekis Dániel. A Muse coworking alapítója ugyanakkor kifejtette, hogy ezek a gigaprojektek nem veszélyeztetik a kisebb közösségeket, hiszen előbbiek nagyobb csapatokra lettek tervezve.

coworking iroda
Kapcsolódó cikkek