Magyar gazdaság

Megalakult a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs

Az operatív törzs négy területre koncentrál. Fel akarják számolni azokat az adminisztratív szabályokat, melyek fékezik a gazdaság újraindítását.

Megalakult a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, a testület mandátuma 2022 év végéig szól, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hozzátette: a testület a gazdaság újraindítása miatt jött létre, mivel további kormányzati intézkedésekre van szükség. A célok között említette, hogy

fel akarják számolni azokat az adminisztratív szabályokat, melyek fékezik a gazdaság újraindítást,

akadályozzák a vállalkozások termelékenységét, megnehezítik a hétköznapi ügymenetet.

Fotó: Kovács Attila / MTI

A fékek felszámolásával kapcsolatban a Világgazdaság kérdésére a pénzügyminiszter elmondta, részben a járvány helyzet miatt,

részben pedig a korábbi bürokratikus akadályok miatt a gazdaság versenyképessége nincs a csúcson,

ezen szeretnének javítani.

Példaként említette a formanyomtatványok kitöltésének egyszerűsítését, a digitalizáció kiterjesztését az ügyintézések esetében. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a következő ülésre meghívták Parragh László, a Magyar Kereskedelmi Iparkamara elnökét is, ahol már konkrétumokkal is foglalkozni fognak.

Az operatív törzs négy fő területre koncentrál,

egyrészt figyelemmel kíséri és ellenőrzik a magyar gazdaság védelme érdekében hozott kormányzati intézkedések végrehajtását, másodsorban a törzs véleményezi a magyar gazdaság védelme szempontjából releváns kezdeményezéseket és javaslatokat fogalmaz meg a kormánynak a beavatkozáshoz.

A harmadik fő terület a Magyarországon megvalósuló beruházások esetében a fékek feloldása valamint az Európai Uniótól érkező források és a hazai források kihelyezésével kapcsolatos adminisztratív terhek csökkentése is.

 

gazdaságvédelmi operatív törzs digitalizáció Varga Mihály gazdaság
Kapcsolódó cikkek