Magyar gazdaság

Tudományos és innovációs park épül Győrben

A beruházást a kekszgyár helyére tervezi a Széchenyi István Egyetem.

Győrben is lesz tudományos és innovációs park, a Széchenyi István Egyetem tulajdonában, működtetésében és tőszomszédságában. A kiválasztott helyszín a kekszgyár Sziget városrészben lévő egykori központja. A parkot többlépcsős beruházással tervezi létrehozni az egyetem.

Az első ütemben a jellegzetes kekszgyári kockaépület felújítása történik meg. A létesítményben a nemrég átadott Menedzsment Campus bázisán megerősödő startup- és spinoffvállalkozások kapnak helyet, illeszkedve az egyetem fő oktatási-kutatási erősségeihez.

Fotó: Majer Csaba József

A terület további részei várhatóan több ütemben épülnek be.

A cél, hogy olyan épületegyüttes jöjjön létre, amelyben telephelyet létesíthetnek azok a vállalkozások, amelyek fejlesztési tevékenysége erős, ezért is fontos az egyetem közelsége, ahol igénybe vehetnek laborok által nyújtott mérési vagy más kutatási szolgáltatásokat is

– mondta el Mayer Gábor, a Széchenyi István Egyetem Vállalkozásfejlesztési és Portfóliómenedzsment Irodájának vezetője.

Hozzátette, a park így a vállalati szféra és az egyetemi közösség találkozóhelyévé, kommunikációs felületévé válhat. Cél továbbá olyan tudáshasznosító cégek kinevelése, amelyekben benne van a potenciál, hogy magas hozzáadott értékű tevékenységet fognak végezni, ami fejleszti a gazdaságot, és munkahelyeket teremt.

Széchenyi István Egyetem beruházás Tudományos és Innovációs Parkok
Kapcsolódó cikkek