Magyar gazdaság

Jön az osztalékelőleg a Duna House-tól

A rendkívüli közgyűlés helyett a Duna House menedzsmentje döntött az osztalékelőlegről.

A Duna House igazgatósága a járványhelyzetben irányadó rendelkezések miatt határozott a mai napon az osztalékelőleg kifizetéséről.

Az ingatlanközvetítő így mintegy 450 millió forintot oszt vissza a befektetőinek törzsrészvényei után, ami papíronként 13,1 forintnak felel meg.

A menedzsment ülésén mind az öt igazgatósági tag részt vett, hogy döntsenek az eredetileg csütörtökre tervezett rendkívüli közgyűlés határozati javaslatairól. Az osztalékelőleg fizetésének pontos menetrendjét később teszi közzé a vállalat.

A Duna House nemrég közölte negyedik negyedéves mérőszámait. Ebből kiderült, hogy a vállalat új csúcsot ért el a tavalyi év utolsó három hónapjában, mivel közvetített hitelállományuk csoportszinten átlépte a 72 milliárd forintot, ami éves összevetésben közel 34 százalékos bővülés.

Duna House, eladó, kiadó, ingatlan, lakás
Fotó: VG / Földi D. Attila

A cég részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papír árfolyama ma négymillió forintos, elenyésző forgalom mellett három százalékos gyengüléssel 384 forinton zárt. Igaz, a részvények árfolyama múlt héten 400 forint feletti szinteken is járt.

Duna House rendkícüli közgyűlés osztalékelőleg DH
Kapcsolódó cikkek