A New York-i központú technológiai nagyvállalat, a Diligent nyerte el 2021-ben a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az év kiválósági központ beruházásának díját, amelyet a közelmúltban alapított Globális Termék Innovációs Központjának helyi gazdaságra kifejtett pozitív hatása miatt érdemelt ki. 

A Diligent azzal ösztönzi a magyar gazdaság növekedését mind lokális, mind nemzeti szinten, hogy több mint 300, nagy szaktudást igénylő munkahelyet hoz létre. 

Fotó: Vémi zoltán / VG

A HIPA a díjjal azt a nemzetközi hatást is elismerte, amelyet az innovációs központ azáltal ér el, hogy magyar szakemberek megoldásait kínálja majd a világ legnagyobb vállalatainak. 

Ezek a munkavállalók másfelől rálátást szerezhetnek a nemzetközi innovációra, tágítva a horizontjukat és a szaktudásukat. 

A Diligent a világ egyik vezető vállalatirányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (GRC) SaaS szolgáltatója, amelynek megoldásait több mint 25 ezer vállalat több mint egymillió vezetője használja világszerte. A cég által kifejlesztett szoftver igazgatósági tagok, felső vezetők és más vezető pozícióban lévő munkavállalók számára nyújt átfogó képet auditokról, kockázatot jelentő vagy a biztonságot fenyegető tényezőkről, a szervezet megfelelőségi mutatóiról például az üzleti magatartás és a fenntarthatóság terén.