Egy új rollermegosztó szolgáltató lépett be ma 150 járművel a budapesti piacra, a Tier elektromos kétkerekű járművei a VIII., a IX. és a XI. kerületben érhetők el

– mondta Lendvai Tímea, a Tier Budapest City menedzsere.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

A Tier Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója, a német cég legújabb fejlesztésű kétkerekű járműveit hozta el a Budapestre, melyek a nagyvárosok útviszonyaira lettek optimalizálva.

A Tier a világ több mint 130 városában kínálja szolgáltatásait. A rollerek Budapesten a nap 24 órájában rendelkezésre állnak.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Hozzátette: az autózással szemben nagyon sok előnye van a rollerezésnek, használója időt takarít meg, tértakarékos, jó megoldást kínál az ingázók számára, a tömegközlekedéssel kombinálva adekvát választ adhat a városi közlekedésre.

A Tier európai szemléletű cég, a keskeny utcákra, a macskakövekre tervezték a járműveket. A rollerek irányjelzővel, egy mindig látható lámpával és digitális kijelzővel vannak felszerelve. Kézi- és dobfék is van rajtuk, valamint egy hátsó dobfékkel is felszerelték.

A többi rollermegosztó szolgáltató által kínált járművekhez képeset a legnagyobb kerékkel vannak felszerelve, valamint lengéscsillapító is van a járműveken

– hangzott el a sajtótájékoztatón.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

A roller nehezebb, mint a piaci társak hasonló járművei, összesen 34 kilogramm súlyúak. Cserélhető akkumulátor van bennük, a rollerek egy töltéssel akár 30 kilométert is képesek megtenni, az aksikat a helyszínen cserélik.