Több mint 82 millió euró, mintegy 30 milliárd forint értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal a HelloParks a maglódi megapark első három ütemének finanszírozására. Az innovatív ipari és logisztikai park létesítményeit több fázisban fejlesztik, a soron következő második ütem átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik.

Tízéves futamidőre, összesen több mint 82 millió euró értékben biztosít hitelt az Erste Bank a Futureal-csoport ipari ingatlanokat fejlesztő cége számára a HelloParks Maglód első három ütemének finanszírozására.

A létesítmény első, 46 ezer négyzetméteres épületét (MG1) idén januárban adták át, nem sokkal azután, hogy az ipari épületek között Magyarországon elsőként megkapta a tervezési szakaszra az Excellent minősítést BREEAM New Construction kategóriában. 

Fotó: Kovács Laszló – designest.hu

Jelenleg a park második, 4000 négyzetméteres csarnokának előkészítése zajlik, melynek átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik. Mindeközben már folyamatban van a további létesítmények tervezése és engedélyeztetése annak érdekében, hogy a társaság minél gyorsabban ki tudja szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket. 

A teljes maglódi fejlesztés a tervek szerint egy 46 hektáros területen valósul meg, ahol több mint 20 ezer négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására lesz lehetőség.

Az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő HelloParks Maglód Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található. A megaparkba elsősorban logisztikai, illetve városi disztribúciót végző szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat várnak.

Máris majdnem megtelt a HelloParks Maglód

Átadták a HelloParks Maglód első ütemét, az 50 millió euróból elkészült 46 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot, amelynek több mint 80 százalékát már bérbe adták.

A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképességét jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a mindössze másfél éve alapított HelloParksra esett. A Maglódon már átadott első épület többek között olyan nemzetközi hálózattal rendelkező cégeknek ad otthont, mint a magyar tulajdonú, több mint 25 éve logisztikával foglalkozó Karzol-Trans, a FoxPost, amely itt alakította ki az országos csomagautomata-hálózatát kiszolgáló központi raktárát, vagy a litván hátterű Bútor1, amely egy nyolc országot támogató elosztóközpontot létesített. 

Fotó: Kovacs Laszlo – designest.hu

Az elsőként elkészült 46 ezer négyzetméteres raktárcsarnoknak már több mint 80 százaléka megtelt bérlőkkel, 

és a többi, még szabad területére is előrehaladott tárgyalások folynak.

A maglódi megapark már elkészült, és a tervezett további négy, egyenként 20–45 ezer négyzetméter alapterületű létesítményének közös jellemzője, hogy az energiahatékony és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okosmegoldások révén mind teljesíti majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait.