Az elmúlt időszakban több olyan szabályozás is érkezett a Széchenyi-pihenőkártya felhasználásához, melyeket érdemes mind a munkáltatóknak, mind a juttatásban részesülő munkavállalóknak figyelembe venni a kártya használatánál.

2022 végéig él az „átjárhatóság”.

Eszerint az egyes alszámlák egyenlegéről bármelyik alszámla felhasználási területére költhetünk – értelmezi a szabályokat Fata László juttatási szakértő. Így például a szabadidő alszámlával is ebédelhetünk egy gyorsétteremben december 31-ig.

20211025 Békéscsaba Szép kártya felhasználása étteremben illusztráció  képen: Fehérné Kovács Renáta pultos fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap
Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap

Egy másik korábbi módosítás szerint 2022. február 1-től május 31-ig a Széchenyi-pihenőkártyával élelmiszert is vásárolhatunk az erre vonatkozó kormányrendelet szabályai szerint.

Ráadásul az „átjárhatóság” miatt a kártya bármelyik alszámlájáról költhetünk élelmiszerre.

A kártyakibocsátók és az üzletek gyorsan nyitottak is erre a lehetőségre, így ma már gyakori kérdés egy élelmiszerbolt pénztáránál, hogy igénybe kívánjuk-e venni a SZÉP-kártyás fizetés lehetőségét.

A május 31-i határidő azonban közeleg. Mi várható ezután?

2022. április 28-án jelent meg az a Magyar Közlöny, mely módosítja ezt a határidőt – hívja fel a felhasználók figyelmét Fata László.

Az új szabályok szerint a 2022. február 1. és 2022. július 1. között értékesített élelmiszer vásárlására használhatjuk a Széchenyi-pihenőkártyánk bármelyik alszámláján lévő egyenleget.