Makacsul kitart a brent olaj hordókénti ára a 110 dolláros szinten, a múlt héten kisebb-nagyobb kilengésekkel, de ezt az árszintet tartotta az árfolyam. Összességében elmondhatjuk, hogy az orosz–ukrán háború kitörése óta az árszint stabilan tartja magát a 100 dolláros szint felett, melynek hatása az egyre emelkedő üzemanyagárakban Európa-szerte megfigyelhető – írja a holtankoljak.hu.

2021.07.29. Kaposvár Benzinárak, tankolás. fotó: Lang Róbert LR Somogyi Hírlap
Fotó: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

Nálunk a gyenge forint emeli további magasságokba a piaci alapon árazott üzemanyagokat, emiatt a prémiumbenzin ára közel 40 forinttal emelkedett a múlt héten. 

A gázolaj beszerzési ára jelentősen nem változott a múlt héten, ennek ellenére a piaci árú gázolaj átlagára közelít a 690 forintos szinthez. 

A múlt héten a forint 2 százalékot erősödött a dollárral szemben, az árfolyam a 370-es szintről 362-nél járt. Így van némi esély arra, hogy itthon az üzemanyagok beszerzési árait némileg csökkentsék. Természetesen a 480 forintos hatósági benzin- és gázolaj-kiskereskedelmi ár továbbra is érvényes a kutakon, így nálunk még az ukrajnai üzemanyagáraknál is alacsonyabb a hagyományos üzemanyagok eladási ára.