Stratégiai érdek, hogy a gazdaság minél több ágazatában működjenek magyar tulajdonú vállalatok, amelyek stabil munkahelyeket és bevételeket biztosítanak az országnak – mondta Varga Mihály a Continental Dohányipari Zrt. 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztésének átadásán, Sátoraljaújhelyen.

Az elmúlt időszak gazdasági fejleményei azt mutatják, hogy a magyar gazdaság a háborús és szankciós válság ellenére is jobban tartja magát, mint az uniós országok többsége – jelentette ki Varga Mihály. Ezek közé tartozik, hogy a magyar gazdaság az ötödik az uniós növekedési rangsorban, hogy Magyarország eredményesen bocsátott ki kötvényeket az európai és az ázsiai piacokon is, és hogy az adórendszert érintően előkelő helyezéseket értünk el a nemzetközi rangsorokban – sorolta a tárcavezető. 

Fotó: AFP

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormány mindent megtesz azért, hogy a következő időszakban is megvédje a munkahelyeket. A tárcavezető a beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy 

a kormány 3,6 milliárd forint támogatással járult hozzá a közel tízmilliárd forintos fejlesztéshez.

A háromszintes új üzemcsarnok és a bővülő gyártókapacitás egy újabb fontos lépés a térség munkahelyeinek megőrzésében – ismertette Varga Mihály. Mint mondta: a Continental Zrt. kínálata 30 országban van jelen, és immár nemzetközi cégcsoportként gyártja és értékesíti termékeit. Az évtizedes munkával elért gazdaságpolitikai eredmények nemcsak az ország egészét védik, hanem Sátoraljaújhely környezetét is ellenállóbbá tették – jelentette ki a pénzügyminiszter. Kiemelte, hogy az elmúlt évtizedben a régió gazdasági teljesítménye megduplázódott, a bruttó átlagkeresetek a térségben 2010 óta két és félszeresükre nőttek, a megyében foglalkoztatottak száma 226 ezerről 277 ezerre emelkedett.