Miközben az alkalmi munkák iránti kereslet folyamatosan nő, az ilyen típusú feladatokra történő toborzás a klasszikus csatornákon hatékonytalan, ezért egy magyar csapat hiánypótló platformot fejlesztett. A Giggle.hu függetlenséget kereső munkavállalókat párosít munkaerőt igénylő vállalkozásokkal, a kiválasztást és a transzparenciát értékelésekkel és sztenderdizált profilokkal segítve digitális megoldásukkal – áll a cég közleményében.

mosogató
Fotó: MW

A koronavírus-járvány kirobbanását követően a vendéglátást elhagyta a munkaerő jelentős része a bizonytalansági tényezők miatt, a megmaradt dolgozók részéről pedig rendszeresek a panaszok, amelyek alapvetően a rugalmatlan munkarendre vezethetők vissza a kutatások szerint. A munkaerőhiány viszont égető, és bár az alkalmi munkák iránt nő az igény, a toborzási hirdetések költségesek, és a munkát elvállalók sok esetben meg sem jelennek a munkavégzésre.

Munkaerő akár 24 órán belül, értékelések alapján

A Giggle függetlenséget kereső munkavállalókat párosít munkaerőt igénylő partnerekkel, gyorsan betanítható munkakörökre, mint például a felszolgáló, konyhai kisegítő, mosogató, pultos, raktáros, eladó vagy az adminisztrátor.

Sebestyén Ádám társalapító elmondása szerint a külföldön már több országban bizonyított gig munkaplatformmodell lehetővé teszi, hogy annyi munkaerőt foglalkoztassanak a munkaadók, amennyire éppen szükségük van, és akár 24 órán belüli toborzással munkavállalóhoz juthatnak.

A startup automatizálja a toborzást, a megadott időszakra elérhető előszűrt munkavállalókat biztosítva partnereinek, hirdetési költségek nélkül, sikerdíjalapon.

Lehetőség van olyan műszakokat is választani, amelyek hetekre vagy órákra előre illeszkednek a személyes időbeosztáshoz–  részletezte Sebestyén Ádám üzleti inkubációs szakértő, aki korábban az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Health és Manufacturing területért felelős szervezeteiben dolgozott.

pincér
Fotó: Für Henrik / Békés Megyei Hírlap

Kizárják azt, aki nem megy el az időpontra

Birizdó Ádám társalapító arról beszélt, az értékelési rendszer biztosítja, hogy a kedvelt munkavállalók visszatérjenek, ezáltal nem csak rövid távra biztosítva munkaerőt partnereiknek. Miközben a munkát elvégzőket jutalmazzák, kizáráshoz vezethet, ha valaki nem jelenik meg az adott helyen a megbeszélt időpontban, ezáltal javítva a több iparágban növekvő megbízhatósági problémát. 

A Giggle célpiacai közé tartoznak a diákmunkások mellett a munkakeresők és az alkalmi munkákból élők, valamint a főállás mellett dolgozók egyaránt. A csapat nemzetközi ambíciókkal rendelkezik, tervei között szerepel az év során legalább egy külföldi piacon is lábat vetni. Ehhez kockázati tőkét és angyalbefektetést is vontak be több külföldi és hazai befektetőtől.

Kiderült, mekkora fizetésemelést kapnak jövőre a magyar munkavállalók

Óriási eltérések lehetnek jövőre a fizetésemelések terén, míg a munkavállalók egy részének még a drámai mértékű mellett is nőhet a fizetésük reálértékben.