Felvette a kapcsolat a foglalkoztatáspolitikai államtitkárság a Magyar Postával azt követően, hogy az állami vállalat közölte: 1200 fős csoportos létszámleépítést hajtanak végre. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint folyamatosan nyomon követik az eseményeket. Az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedése érdekében az államtitkárság minden lehetőséget megvizsgál, tájékoztatással és szükség esetén képzési programokkal segíti a dolgozókat.

Czomba Sándor
Budapest, 2014. július 30.Czomba Sándor, a tárca munkaerőpiaci és képzési államtitkára sajtótájékoztatót tart a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb foglalkoztatottsági adatairól, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásáról a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2014. július 30-án.MTI Fotó: Beliczay László Budapest, 2014. július 30.
Czomba Sándor, a tárca munkaerőpiaci és képzési államtitkára sajtótájékoztatót tart a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb foglalkoztatottsági adatairól, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásáról a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2014. július 30-án.
MTI Fotó: Beliczay László
Czomba Sándor államtitkár segítséget ígért. Fotó: Beliczay László / MTI

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint elsődleges, hogy az elbocsátás előtt álló dolgozók lehetőleg egy napot se töltsenek munka nélkül, vagyis a munkából munkába elv érvényesüljön az esetükben is. 

„Magyarországon történelmi csúcsokat dönget a foglalkoztatottság, az üres álláshelyek száma megközelíti a 70 ezret, az álláskeresők száma pedig rekordalacsony szinten van, így jó esély mutatkozik arra, hogy a dolgozók hamar új álláshoz juthatnak” – közölte.