Mégis végrehajtja a csoportos létszámleépítést a Magyar Posta. Noha januárban még arról szóltak a hírek, hogy az állami vállalat új vezetése visszakozik, és mégsem küldenek el több száz főt, most ennél is több embert rúgnak ki. A cég keddi közleménye szerint ugyanis 1200 fős csoportos létszámleépítés mellett döntött a vezetőség. 

Fotó: Sipeki Péter

Mint írták: a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása. Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely, hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat.

A vállalat a közleményben kiemelte: 

a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára.

„Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett munkavállalók a szerződött partnereknél dolgozzanak tovább, emellett a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést” – közölte a cég.