Pénteken 20 óra után tartják az Eurojackpot sorsolását. A főnyeremény brutális összeg, bruttó 111 millió euró, átszámítva 41 milliárd forint.

Budapest, 2019. március 22.Lottószelvényt ad fel játékra egy nő a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.MTI/Mónus Márton
Több mint 41 milliárd forint találhat gazdára ma este az Eurojackpoton. Fotó: Mónus Márton / MTI

Ha ezt az összeget valaki elviszi, egy szempillantás alatt bekerülne Magyarország ötven leggazdagabb embere közé, legalábbis a 2023-as Top 100 leggazdagabb magyar listája szerint. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy 

csúcsközelbe ért az Eurojackpot főnyereménye.

Sőt, ez könnyen tovább emelkedhet, hiszen ha most sem születik telitalálatos, a jackpot eléri a maximális bruttó 120 millió eurós főnyereményt. Ez forintban 44,4 milliárd.

Mit kell tudni az Eurojackpotról?

Ez lényegében az európai lottójáték, ami 18 országban játszható. Tavaly decemberben született már magyar telitalálatos, a szerencsés bruttó 75,871 millió euróval, átszámítva bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. Legutóbb május 2-án egy lengyel játékos örülhetett 5+2 találatának. Az elmúlt két és fél hónapban a nyeremény halmozódott, így jutottunk el a bruttó 111 millió eurós szintig. Az Eurojackpoton a játék elindulása óta 136 telitalálatos született, csak idén eddig hét szerencsés örülhetett 5+2 találatnak, és 2023-ban összesen már közel 27 ezer nyertes szelvénye volta játéknak. 

Mennyit lehet nyerni a lottón Magyarországon?

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint a hazai lottójátékokon sincs ok panaszra: az ötös lottón ugyanis hat hét halmozódást követően már 1,2 milliárd forint a tét. Legutóbb 2023. április 29-én, a játék történetének negyedik legnagyobb nyereményén osztozhatott két szerencsés, akik egyenként több mint 2,3 milliárd forintot vihettek haza. Érdekesség, hogy a hatos lottón is hat hete várat magára a jackpot. Itt 720 millió forinttal lehet gazdagabb az, aki vasárnapig helyesen tippeli meg a hat nyerőszámot.