A következő három évben is segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját, és támogatja a rászoruló fiatalokat az MBH Bank. A hitelintézet segélyszervezettel közös stratégiai együttműködése 25 éves múltra tekint vissza, ekkor jött létre a Bankholdingba alapításakor beolvadó MKB Bank és a gyermekmentő szolgálat együttműködése. A szociálisan hátrányos helyzetben élő gyermekek tanulmányi támogatására szolgáló program idéntől MBH-ösztöndíj néven folytatódik.

,Hand,Of,An,Adult
Fotó: Shutterstock

Az ösztöndíj a kiváló tanulmányi átlagot elérő, hátrányos szociális helyzetben lévő gyermekeket támogatja. A kezdeményezés 1997-ben indult útjára, kezdetben évente 20 gyermek patronálásával, majd ez a szám évről évre bővült, mígnem elérte a jelenlegi évi 100 főt. Az ösztöndíjjal járó támogatást a bank a jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén egészen az egyetemi-főiskolai diploma megszerzéséig folyósítja.

A program 25 éve alatt kiosztott ösztöndíjak összértéke 543 millió forint, amely éves lebontásban 700 ezer és 42 millió forint között mozog.

Az utóbbi öt évben a támogatás összege már meghaladta az évi 40 millió forintot, amely egyenlően oszlik meg az ösztöndíjban részesülő 100 támogatott között. A felek megállapodása alapján a következő években is pályázható lesz az ösztöndíj, hogy továbbra is segíthessék a hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányi előmenetelét.

A stratégiai együttműködés keretében az ösztöndíjprogram mellett a bank támogatja a gyermekmentő szolgálat évente megszervezett Karácsonyi Gyermekgáláját, amelynek keretében az MBH Bank 1100 hátrányos helyzetű vagy állami gondozásban élő gyermeket hív meg az ország különböző városaiból a Magyar Állami Operaház egyik előadására.