Világgazdaság

Mindenkit vár az APEH!

A tavalyihoz hasonló számú, közel 1,2 millió személyi jövedelemadó bevallást vár az APEH a Közép- Magyarországon élőktől, a bevallások pontos kitöltése érdekében számos fórumon nyújtanak segítséget a hivatal munkatársai.

Szabó József szakigazgató-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy évről évre ugyanazok a típushibák ismétlődnek. A leggyakoribb hiányosság a bevallás aláírásának elmulasztása, de sokan felejtik el a visszajáró adóról szóló nyilatkozat kitöltését is. Tipikus hiba az adatok rossz helyre írása, a bankszámlaszámok eltévesztése és a kedvezmények igénybevételéhez nélkülözhetetlen részletező lap üresen hagyása.

Az APEH szeretné elérni, hogy minél többen az internetről töltsék le a nyomtatványokat, még akkor is, ha végül papíron nyújtják be szja-bevallásukat. Az elektronikus program ugyanis számos ponton automatikusan korrigálja az esetleges tévesztéseket. Az adóhatóság szakemberei nyílt napokat is tartanak. Február 2-án a Közép-Magyarországon élő magánszemélyek, 3-án pedig az egyéni-, kis- és középvállalkozók tájékozódhatnak az adózással kapcsolatos változásokról a Teve utcai székházban 14 és 17 óra között.

nyílt nap APEH