Világgazdaság

Akcióznak a falusi turisztikai szolgáltatók: újabb programok!

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM), a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) Hazajáró Hétvége néven szervezi meg a falusi turizmus hétvégéjét, 2009. június 12-14. között.

A Hazajáró Hétvége lényege, hogy a szervezők összegyűjtik, és a www.hazajaro.hu honlapon komplex ajánlatként kínálják az olyan falusi szálláshelyek, boros-, bio- és kézműves porták, pálinkafőzdék, tájházak és a legváltozatosabb vidéki szolgáltatók ajánlatait, akik vállalják, hogy ebben a három napban legalább 20 százalékos engedményt nyújtanak vendégeik részére.

A hagyományteremtő céllal megrendezendő program célja a vidéki Magyarország értékeinek, a több mint háromezer kisebb település széles kínálatának bemutatása, a vidéki térségek természeti kincseinek, jellegzetes ízeinek, gondos munkával termelt és feldolgozott termékeinek megismertetése a hazai közönség szélesebb rétegeivel.

A magyar vidék újrafelfedezésének kalandja a falusi vendégházakban kezdődik, és a látogatók ízlésének megfelelően bioportákon, lovas-, sport-, borászati, túrázási vagy éppen hagyományőrző programokon folytatódik, megfűszerezve egy-egy vidéki jellegzetességeket kínáló gasztronómiai élménnyel, hogy aztán másnap újabb helyszíneken folytatódjon. A kezdeményezés nem titkolt szándéka, hogy közelebb hozza a falusi és városi embereket, akik ezáltal jobban megismerhetik egymás kultúráját, életmódját, mindennapjait.

Bankmentő csomag BÉT - Napi események NAV pálinkafőzde toshiba Bajnai Gordon OTP vidék turizmus Goldman Sachs falusi szálláshely A szerkesztő ajánlja forintárfolyam Apple Citigroup tájházKSH Szili Katalin Szakszervezet - Érdekképviselet Vaskerék Piacbefolyásoló adatok José Manuel Barroso bajnai-csomag Hazajáró Hétvége puma Magyar Bankszövetség