A vámnyomozók eddig tizenhárom embert vettek őrizetbe, több százmillió készpénzt és nagy értékű luxusautókat (köztük Ferrarit, Bentley-t), ingatlanokat foglaltak le.

Az egyik bűnszervezet kecskeméti számlagyára 2004 óta bocsátott ki fiktív számlákat – nyolc cég nevében ötven számlabefogadó gazdasági társaság számára – összesen bruttó 1,8 milliárd forint értékben. A hamis bizonylatokat felhasználó vállalkozások 300 millió forintnyi áfafizetés alól „mentesítették” magukat.

A másik társaság csaknem száz tagból álló, valós tevékenységet nem végző céghálózatot működtetett: ebben az esetben 2,3 milliárd forint adócsalást és pénzmosást tártak fel a nyomozók. Az eddigi adatok szerint a bűnszervezet különböző papír- és műanyagipari alapanyag beszerzését végezte. Egy szlovákiai bejegyzésű gazdasági társaság vette meg az árut az más tagországában működő cégektől és a megvásárolt alapanyagot közvetlenül a papír- és műanyagipari termékeket gyártó magyarországi legális céghez szállították. Ugyanakkor „papíron” a számlát több fiktív magyar gazdasági társaság láncolatán futtatták át. A bűnszervezet 2008. év elejétől egy 98 vállalkozásból álló cégrendszer alkalmazásával mintegy tízmilliárd forintnak megfelelő eurót utalt ki ilyen termékbeszerzésre.