Világgazdaság

Díjat kapott az Erste Group felsővezetői programja

Elsősorban kreativitása, rugalmassága és regionális súlya, valamint sokszínű tartalma miatt rangos nemzetközi díjat kapott az Erste Group felsővezetői fejlesztési programja, a TED. Az amerikai alapítású, de a vezetői fejlesztés terén világszerte ismert és elismert FrED Fórum nevű szervezet a FrED Leadership Award nevű díjjal ismerte el a bank úttörő és példaértékű kezdeményezését.

A FrED célja, hogy a vezetői képességek világszerte jelentős javuláson menjenek keresztül a különféle innovatív vezetői fejlesztési programok segítségével. A FrED Leadership Awards a vezetői fejlesztés terén ismeri el az úttörő kezdeményezéseket, a szellemi vezetőket és a példaképeket.


Jim Bolt, a FrED fórum alapítója szerint a változó világ által támasztott sokrétű kihívásokat a vezetés minőségével lehet leküzdeni. „Úgy gondoljuk, hogy a vezetési fejlesztés terén bevezetett újszerű megoldások nagyban hozzájárulhatnak a jelenlegi kihívások megoldásában és a jövőben szükséges újfajta vezetési módszerek kiépítésében. Az a célunk, hogy a vezetési fejlesztés terén kidolgozott újítások révén világszerte jelentősen emeljük a vezetés színvonalát” – jelentette ki Jim Bolt.


A TED az Erste Group felsővezetői tréningprogramja, amelyet 2005-ben a bank házon belül fejlesztett ki. A programban részt vevők ízelítőt kapnak arról, hogy milyen az innovatív gondolkodás, valamint a program nagy hangsúlyt helyez a vezetők közti egységre a meglévő kulturális és gazdasági különbségek ellenére, ami különösen fontos tényező Kelet-Közép-Európában.


A TED egy tanulási folyamat is, hiszen a különböző országokból érkező vezetőknek megmutatja a másfajta világnézeteket a más országokban és kultúrákban szerzett személyes tapasztalatok alapján. „Mivel nem kötöttünk együttműködést egyik üzleti iskolával sem, rugalmasak maradhattunk abban, hogy a legjobb a partnereket válasszuk ki, amelyek a Group egészében biztosítják a felsővezetők képzését különböző témakörökben. Kemény és időigényes a program, de szemmel láthatólag eredményes. Meggyőződésem, hogy azért is sikerült ilyen jól átvészelnünk a gazdasági válságot, mert mi rendelkezünk a legjobb csapattal” – jelentette ki Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG vezérigazgatója a FrED-díj átvételekor.

fred erste group jim bolt program tréning díj