BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A húsosok Rogán bérkommandójának segítségét kérik

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete a bérkommandóhoz fordul és összehívja a sztrájkbizottságot - áll a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöksége kibővített ülésen értékelte a húsfeldolgozó üzemekben folyó bértárgyalások helyzetét.  Megállapította: az érintett gazdasági társaságok többségénél nehéz béralkut folytatnak a szakszervezeti tárgyaló csoportok, mivel a munkavállalók 70-80 százalékát hátrányosan érintik az idei adóváltozások.

Az elnökség sajnálattal értesült arról, hogy a Debreceni Csoport Húsipari Kft. vezetői – a minimálbér kötelező emelésén kívül - nemleges választ adtak a szakszervezet bérajánlatára. Az elnökség felszólítja a cégvezetést a bértárgyalások azonnali megkezdésére és felkéri a Kormány akciócsoportját („bérkommandó”), hogy szükség esetén működjön közre a tárgyalások eredményes lefolytatásához.

Az testület megbízta Kapuvári József elnököt:  2011. március 5-ig készítse elő a HDSZ sztrájkbizottságának összehívását, hogy az alapszervezetek megfelelő támogatást kapjanak a bértárgyalások meggyorsításához és a megállapodások megkötéséhez.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.