Világgazdaság

Havazás: Szerdára már csak három megyére adtak ki figyelmeztetést

Szerdára már csak három megyére és csak havazás miatt - hófúvás miatt már nem - adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hó is hullhat. Az ország többi részén nem várható veszélyes időjárási jelenség.

A meteorológiai szolgálat kedd kora esti, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: tovább folytatódik az országos havazás, amelynek súlypontja szerda reggelre az északkeleti országrészre helyeződik át. Addig az országban még 3-10 centiméternyi hó hullhat. Szerdán az éjszakai órákig már csak az ország északkeleti felében valószínű számottevő megmaradó hó. Ebből általában legfeljebb 5, az északkeleti határ közelében 5-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki - tették hozzá.

Szerda reggelig a Dunántúl nyugati felében és a keleti országrészben fordulhat még elő gyenge hófúvás - írta a meteorológiai szolgálat.

Bankmentő csomag Donald Tusk Oroszország A második Orbán-kormány Adósságválság az EU-ban IMF-megállapodás Európai Unió Mercedes-Benz