Világgazdaság

Merkel: az EU túl sokat foglalkozik lényegtelen problémákkal

A német kancellár az Európai Unió szemére vetette, hogy teljesen helytelen kérdésekkel foglalkozik, ahelyettt, hogy a növekedéssel és a munkahelyek létesitésével törődne.

"Túl sok olyan dolgot csinálnak Európában, amelyeknek a valóban elemi problémákhoz semmi közük" - hangoztatta Angela Merkel kedden este a CDU gazdasági tanácsában. Ahelyett, hogy a reklámtilalommal vagy azzal a kérdéssel törődnének, hogy egy ápolónőnek hány iskolai évet kell abszolválnia, az európaiaknak többet kellene foglalkozniuk a szabadkereskedelmi egyezménnyel - követelte Merkel, aki ismételten az gazdaságainak nagyobb versenyképességéért szállt síkra.

Itt nincs szó az EU-intézmények bírálatáról - tette hozzá. Merkel leszögezte, büszke arra, hogy Németországban a többi EU-országgal ellentétben az ipar adja a bruttó hazai termék 25 százalékát. Ennek továbbra is így kell maradnia szerinte.

MKB Bank KSH tech Orbán Viktor Balog Zoltán Apple A második Orbán-kormány energetika Merkel euIngatlanpiac Telebit Európai Unió Fővárosi ügyek Angela Merkel Hoffmann Rózsa Adórendszer Magyarországon