Világgazdaság

Ötszázezer magyar olvas el évente legalább egy könyvet

A magyar könyvszakma forgalma évente 46 milliárd forint, az ismeretterjesztő művek aránya 26 százalék, a szépirodalomé 25 százalék, és avgyermekirodalom részesedése is immáron több mint 20 százalék.

A válságot követően az elmúlt két évben stabilizálódott a magyarországi könyvpiac, amelyen mintegy 3-500 ezer olyan állandó olvasó van, aki évente legalább egy könyvet elolvas - mondta Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöke és a Kossuth kiadó igazgatója.

Az MKKE vezetője kifejtette, a magyar könyvszakma forgalma évente 46 milliárd forint, amelyből az ismeretterjesztő művek aránya 26 százalék, a szépirodalomé 25 százalék, és az elmúlt időszakban legtöbbet fejlődő gyermekirodalom részesedése is immáron több mint 20 százalék.

Az éppen zajló 87. ünnepi könyvhéten 146 pavilonban 201 kiadó van jelen, az első kiadású magyar kötetetek száma pedig meghaladja a háromszázat.

Autók Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) MészárosLőrinc2 logisztika könyvSport raktározás kutatás hivatali visszaélések tech makroadatok BKV sport Külföldi lapvélemények autóipar Költségvetés 2017 oktatás energetika Soros György A KSH jelenti Reklám és Média makromutatók Részvénypiacok mezőgazdaság brókerbotrány A munka világa Költségvetés 2016 Befektetési lehetőségek Európai Unió Egyesült Államok Bod Péter Ákos biztosítás áruszállítás MÁV Egészségügy - Gyógyítás korrupció