A baktériumok kevésbé maradtak életben a fa raklapokon, mint a műanyagon – derül ki a drezdai faipari intézet tanulmányából. 2018. február és 2019. december között hasonlították össze az EPAL Euro raklapok mikrobiológiai tulajdonságait a H1 műanyagból készültekével. A tesztek előtt nem tisztították meg a raklapokat, és az Escherichia coli és a Staphylococcus aureus baktériumokat vizsgálták – írja a Magyar Mezőgazdaság című szakportál. A kutatók szerint a fa raklapok felhasználhatók az érzékenyebb élelmiszeripari területeken is, de, akárcsak a műanyag esetében, szigorúan be kell tartani a higiéniai előírásokat, állandó minőség-ellenőrzésre és rendszeres tisztításra van szükség. A fa raklapok akár tizenháromszoros antibakteriális tulajdonságot is elértek. | VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.