Agrár

Új lehetőségeket nyit az Exim az agrárfinanszírozásban

Új termékeit ismertette az Exim a 31. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozóján Szőcs Gábor, az Exim kabinetigazgatója mutatta be az Exportélénkítő Program termékeit, valamint számolt be az intézménypáros agrárfinanszírozási eredményeiről.

Az Exim stratégiai célja, hogy a nemzetgazdaság szempontjából kiemelten fontos ágazatok – úgymint az agrárgazdaság – számára kedvező feltételrendszerű forrásokat biztosítson. Ezen alapvető célnak megfelelően Exportélénkítő Program elnevezéssel új hiteltermék-csomagot vezetett be a társaság, amely már az elsődleges mezőgazdasági tevékenység finanszírozására is felhasználható.

Szőcs Gábor, az Exim kabinetigazgatója
Fotó: Exim

Szőcs Gábor kabinetigazgató az Exim agrárfinanszírozási lehetőségeiről tartott előadást, ahol elmondta, hogy

a 2018. június 30-i adatok szerint az Exim mezőgazdasági termelés és élelmiszer feldolgozóipar hitelállománya 144,28 milliárd forint volt.

A kabinetigazgató hozzátette, hogy ugyanezen időszak adatai alapján a kkv-k aránya az agrár hitel- és garanciaállományban 36 százalék volt, melynek további növekedését várják az új termék bevezetésével.

Az Exportélénkítő Program keretében fix kamatozású konstrukcióként elérhető forgóeszköz- és beruházási valamint lízingfinanszírozás. Az Exportélénkítő Program forrásai elősegítik a cégek új exportpiacokra történő kijutását, nemzetközi értékláncba történő közvetlen és közvetett bekapcsolódását.

A Program keretében a termékek gyorsabban, rugalmasabban és szélesebb körben, ágazati megkötés nélkül érhetőek el. A forrás igénylése akár a vállalkozások számlavezető bankjainál is elindítható.

EXIM Bábolnai Gazdanapok Exportélénkítő Program
Kapcsolódó cikkek