A Coca-Cola hetek óta titkos tárgyalásokat folytat a Quaker vezetőivel. Ezeken azt ajánlotta, hogy részvényenként 115 dolláros értékben összesen 15 milliárd dollárt adna a cégért. Egyelőre nem tisztázott, hogy a Coca-Cola készpénzben, részvénnyel vagy a kettőt kombinálva fizetne-e. Az ügylet révén egyebek között a Gatorade nevű italmárka is a világcéghez kerülne.
A kiszemelt, egyébként 11,84 milliárd dolláros tőkekapitalizációt felmutató vállalat egyik meg nem nevezett vezetője azt mondta a Reutersnek: még semmi sem zárult le, és egyebek között a francia Danone SA is pályázik, bár szerinte az amerikai társaság lesz a befutó.
Szakértők emlékeztetnek: a Coca-Cola ősi ellenlábasa, a PepsiCo Inc. is tárgyalt a Quakerrel, és november elején 13,7 milliárd dolláros, részvénycserés üzletet ajánlott, ám a megcélzott vállalat ellenállt.
A Coca-Cola a Powerade, a PepsiCo pedig az All-Sport révén már jelen van a sportitalok piacán, de mindkettőnek jól jönne a Gatorade, amely a piac nyolcvan százalékát uralja.