BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nincs döntés

Információnk szerint folynak a tárgyalások az ÁPV Rt. és a Dunaferr Rt. között a vagyonkezelési szerződés módosítását illetően, egyelőre azonban nincs megállapodás, és a vasműnél sem történt semmilyen személyi, szervezeti változás.

A Dunaferr Rt.-nek a vagyonkezelésre vonatkozóan, a vasmű menedzsmentje huszonegy tagja által alapított Acél XXI. Kft.-vel 1996-ban kötött vagyonkezelői szerződése az ősszel került ismét kereszttűzbe, miután Gansperger Gyula, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, az állam számára egyértelműen hátrányos a megállapodás.
A Dunaferr Rt. vezetői ezzel kapcsolatban többek között többször emlékeztettek rá, hogy számos alkalommal javasolták a vagyonkezelői szerződés módosítását, az ÁPV Rt. azonban nem reagált erre.
Információink szerint jelenleg folynak a tárgyalások az esetleges módosításokról, de egyelőre semmilyen megállapodás nem jött létre, s a Dunaferr Rt.-nél sem történt semmilyen szervezeti vagy személyi változás, bár nem kizárt az ilyen lépések megtétele.
A vagyonkezelési szerződés szerint egyébként az Acél XXI. Kft.-nek közel 1 milliárd forintnyi sikerdíj járna az ötéves munkáért, ez személyenként az adók levonása után 2,6-2,7 millió forintot jelent. Mint Horváth István, a Dunaferr Rt. elnök-vezérigazgatója korábban a Világgazdaságnak elmondta, még a nyáron felajánlották az ÁPV Rt.-nek, hogy a sikerdíj alapjául szolgáló vagyonnövekedés megállapításakor hagyják figyelmen kívül a vasmű erőművének privatizációját, mert ezt a tranzakciót a szerződés megkötésekor már előkészítették. Ugyanakkor javasolták, hogy a szerződés tárgyalásos úton történő módosításakor szabályozzák a sikerdíjelőleg visszafizetését, és emellett bizonyos szervezeti változásokat is felajánlottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.