A Digép vagyonára pályázók között van olyan, aki a vállalatcsoportot egyben megvásárolná, de érkezett ajánlat külön-külön az egyes gyáregységekre, így a szerencsi szivattyúgyárra is. A befektetni szándékozók számát nem sikerült megtudni, kiderült viszont, hogy a következő hetekben az egyes jelentkezőkkel megkezdik a tárgyalásokat, amelyek várhatóan két-három hónapon belül zárulnak le.
A megbeszélések nem érintik a munkavállalókat, vagyis a Digép jelenlegi 550-570 dolgozóját, illetve a szerencsi gyárban dolgozó 100 embert. A nyáron végrehajtott racionalizálás ugyanis sikeresen zárult, ami azt is jelenti, hogy stabilizálták a létszámot.
A Digép főtulajdonosa, az MBV Rt. november elején hirdette meg a vállalatcsoportot, amely az év első felében még likviditási problémákkal küszködött. Ilyen előzmények után június 16-án az MBV mintegy 1,3 milliárd forintos forrásjuttatással elindított a cégnél egy korlátozott reorganizációs és gyorsított magánosítási programot, ennek kapcsán 253 fő munkaviszonya szűnt meg.