A tervezettnél később indulhat a termelés a Nypro cég és a Karsai csoport közös vállalkozásában. Ennek egyik oka az elektronikai ipar recessziójában keresendő, ugyanis lelassult a vegyes vállalat keretében gyártandó műanyag alkatrészek külföldi fejlesztése. Késve érkeznek a gyártóberendezések is.
Mint már megírtuk, az amerikai Nypro cég és a Karsai Holding Rt. Nypro-Karsai Kft. közös cége a távközlési iparnak gyárt majd műanyag alkatrészeket. A cég Tatán -- korábban már ott működött a Karsai Profil Kft. -- 300 millió forintos beruházással 2500 négyzetméteres gyártócsarnokot épített, az üzemátadás szeptemberre várható.
A 700 millió dolláros forgalmú Nypro világszerte 27 gyártóbázissal bír, több mint hétezer embert foglalkoztat.
A műanyag-feldolgozással foglalkozó Karsai Holding Rt. az ország egyik legnagyobb, magyar tulajdonban lévő vállalatcsoportja. A 13 éve alapított vállalkozáshoz ma öt százszázalékos tulajdonú leányvállalat, köztük egy romániai, valamint hat résztulajdonú társaság tartozik. A mintegy 960 főt foglalkoztató csoport első féléves nettó árbevétele az egy évvel korábbihoz képest 41 százalékkal nőtt, és meghaladta a 4,8 milliárd forintot. Az első hathavi üzemi eredmény 465 millió forint volt, megegyezik az erre az időszakra vonatkozó tervvel.
A vállalatcsoport egymilliárd forintra tervezett éves beruházási keretének 80 százalékát már elköltötte az első fél év során. A 2001-es beruházások stratégiai célja elsődlegesen a műszaki műanyag-feldolgozás kapacitásának növelése volt.