Cégvilág

Csőd közeli üzleteket kötött a HKG

Közvetlen irányítást biztosító befolyást szerzett három kisebb cégben a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) - erősítette meg lapunk értesülését Bognár Sándor vezérigazgató. Az rt. nemrég jutott hozzá a közeli Vértesacsán a Regál Mezőgazdasági Kft., Dombos 95 Mezőgazdasági Kft. és a Kontír 95 Számviteli és Pénzügyi Kft. üzletrészeinek és ezzel a szavazatok 76,92 százalékához.

A HKG csőd közeli helyzetben lévő cégekben szerzett érdekeltséget, amelyek válságkezelése kapcsán pályázati pénzt remél. Később a társaságok integrálása is szóba jöhet, mert az - alkalmazottak tulajdonában álló - herceghalmi gazdaság növelné tevékenységét. Ez utóbbi megfontolásból a beolvasztandó társaságok összesen 51 alkalmazottja munkahelyét az rt. továbbra is biztosítani akarja.

A 177 fős, tavaly magánkézbe adott herceghalmi gazdaság mintegy 3600 hektár szántón gazdálkodik. Döntően búzát, kukoricát és ipari növényeket termel, de állattenyésztéssel is foglalkozik. Tavaly 6,5 millió liter nyerstejet és 16 ezer hízót értékesített. A takarmánykeverőből 18 ezer tonna keverék takarmányt adott el, az idén ezt bérgyártással legalább 20-22 ezer tonnával növelni akarja.

Közvetlen irányítást biztosító befolyást szerzett három kisebb cégben a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) - erősítette meg lapunk értesülését Bognár Sándor vezérigazgató. Az rt. nemrég jutott hozzá a közeli Vértesacsán a Regál Mezőgazdasági Kft., Dombos 95 Mezőgazdasági Kft. és a Kontír 95 Számviteli és Pénzügyi Kft. üzletrészeinek és ezzel a szavazatok 76,92 százalékához. Fehér István-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek