Cégvilág

Gyorsfagyasztott készétel a Berekhústól

Gyorsfagyasztott készétel gyártásába fog tavasszal a fonyódi Berekhús Rt., amely egy piaci rést akar kitölteni: a cégvezetés szerint komoly az igény az előre gyártott éttermi készételekre - mondta a Világgazdaságnak Fuksz Lajos, a társaság elnöke. Ehhez a cég vendéglátóegységeinek üzemeltetési tapasztalatai adták az ötletet. A társaság - illetve elődje, a Berekhús Kft. - eddig húsfeldolgozással foglalkozott.

Hozzávetőleg egy éve látott hozzá a 250 millió forintos beruházáshoz, amelyben az EU-s követelményeknek megfelelő új húsfeldolgozót és gyorsfagyasztott ételeket gyártó üzemet hoz létre. A húsüzem ez év január első napjaiban kezdte meg a termelést, az ételgyártó részleg majd márciusban startol. Az indulástól 8-10 féle, részben jól ismert, részben speciális, tájjellegű fagyasztott ételt készít és kínál a cég a kereskedelemnek és a közétkeztetésnek - szinte az ország egész területére. Be szeretne jutni a nagy áruházi láncokba is.

A telep kialakításához a Gazdasági Minisztérium, valamint a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatain összesen 56 millió forintot nyert a társaság, amit önerőből és hitelből egészített ki a fenti 250 millióra.

Az üzemet létesítő Berekhús Rt. - amely éppen most van cégbírósági bejegyzés alatt - két család vállalkozása. Az elődcég kft. tulajdonosai a rt.-vé válásról tavaly novemberben döntöttek. Az új társaság 20 millió forint jegyzett tőkével, összesen mintegy 337 milliós vagyonnal rendelkezik. Árbevételét és nyereségét üzleti titokként kezeli a vezetés.

Gyorsfagyasztott készétel gyártásába fog tavasszal a fonyódi Berekhús Rt., amely egy piaci rést akar kitölteni: a cégvezetés szerint komoly az igény az előre gyártott éttermi készételekre - mondta a Világgazdaságnak Fuksz Lajos, a társaság elnöke. Ehhez a cég vendéglátóegységeinek üzemeltetési tapasztalatai adták az ötletet. A társaság - illetve elődje, a Berekhús Kft. - eddig húsfeldolgozással foglalkozott. Fehér István-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek