Az elmúlt egy évtizedben jelentősen megváltozott a közép- és felső vezetők piaca. Az 1990-es évek elején még az igen fiatal korosztály került gyorsan magas beosztásokba. Az ok érthető. Egymás után jelentek meg a külföldi cégek Magyarországon, s azok nem kívánták az egykori szocialista nagyvállalatnál tapasztalatokat szerzett vezetőket alkalmazni. Szempontjuk az volt, hogy a fiatalok jól képzettek, könnyen taníthatók, formálhatók és olcsóbbak is. Ám egy évtized elteltével változott a szemlélet: napjainkban már a 30-40 éves korosztály a legkeresettebb az egyes vezetői posztokra. Alapkövetelmény - amivel ma már az egyetemi, főiskolai diplomások rendelkeznek - a magas szintű szakmai képzettség, s legalább egy nyelv ismerete. Ugyanakkor az 50 év felettiek számára ma is nehézséget okoz az elhelyezkedés, főként a vezetők beosztásúak számára - szűri le tapasztalatait Lipcsei András, a P&P Vezető Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója. A friss diplomásoknak pedig azzal kell szembenézniük, hogy nehezen tudnak állást találni, hiszen a jelenleg uralkodó trendek szerint a cégek nem szeretnek a kezdők betanításával foglalkozni. Ennek eredményeként e munkavállalói kör tagjainak többet kell kilencselnie egy jó állásért, mint tíz évvel ezelőtt.

Bár az utóbbi időben megszaporodtak az elbocsátások az egyes cégeknél, ám ez kevéssé érinti a közép és felső vezetőket. E szempontból nem lehet jelentős változást lehet érzékelni a piacon - foglalja össze az elmúlt időszak tendenciáit Győrfi György, az Adecco személyzeti tanácsadó cég ügyvezető igazgatója. A nemzetközi gazdasági életben eluralkodott leépítési láz a multinacionális vállalatokon keresztül begyűrüzik Magyarországra is. Ám ez ritkán érinti a vezetőket, hiszen a jó szakemberekre mindig szükség van. Mivel kinevelésük sok pénzbe kerül, e szakemberektől csak elvétve válnak meg a cégek, már csak azért is, mert az ő pótlásuk többe kerülne, mint amekkora megtakarítást a lépés esetenként az adott pillanatban eredényez.

Igaz ugyan, hogy lassult a GDP növekedése de csökken az infláció is, így a mostani helyzetben recesszióról még nem, ám kedvezőtlen tendenciák elindulásáról lehet beszélni - fejtegette lapunknak Lipcsei András. Magyarországon egyelőre azt lehet tapasztalni, hogy a külföldi befektető kivár, 6-8-10 hónappal elhalasztja tervezett beruházását. Ez rányomja bélyegét a középvezetők, vezetők mozgásterére is.

Ám azoknak a vezetőknek sem kell aggódniuk, akiknek meg kell válniuk munkahelyüktől. A nehézségek ellenére is rövid időn belül találnak maguknak új állást. A külföldi tőke beáramlása ugyanis az elhalasztott beruházások ellenére is folyamatos, azaz rendre újabb és újabb munkahelyek létesülnek. Olyan esetek is vannak, hogy a tulajdonos az első néhány év elteltével külföldi vezető munkatársait más országba helyezi, s helyükre magyarokat keres. Így arról semmiképpen sem lehet beszélni a piac beszűküléséről, ellenkezőleg, a tapasztalatok szerint nkább némi bővülés jellemző - állítja Juhos Andrea, a Drake Beam Morin Career Consultants Kft. ügyvezető igazgatója. Inkább arról lehet beszélni, hogy kompromisszumot kell kötni például a fizetésben, juttatásokban egy-egy állás megszerzése érdekében. Ám vannak olyan tapasztalatok is, melyek szerint a közép- és felső vezetői szinten 6-12 hónapra is szükség lehet ahhoz, hogy valaki jó állást találjon.

A nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy a közép- és felső vezetők 60-80 százaléka saját kapcsolatrendszere mozgósításával talál új munkahelyet magának, 5-25 százalék személyzeti tanácsadó cégek segítségét kéri, és csupán 5-15 százalék helyezkedik el újsághirdetés útján. Ezek az arányok a hazai piacon is hasonlóak. Ám a vezetők egy részénél - főként a 45 év feletti korosztályokban - sokan nem tudják, vagy nem akarják mozgósítani kapcsolatrendszerüket. Ez azonban inkább szemléletbeli probléma - mondja Juhos Andrea -, amin egy jó tanácsadó cég megpróbál segíteni.

Ma az értékesítéssel foglalkozók vannak topon - összegzi Bárkányi Norbert, a Great & Young Személyezeti Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója. Ugyanis a fogyasztói társadalom terjedésével egyre több napi cikket kell eladni, így a jó értékesítési vezetőre - mind közép-, mind pedig felső szinten - nagy szükség van. Ugyancsak keresettek azok az idegen nyelvet is beszélő, mérnöki és termelésirányító tapasztalattal egyaránt rendelkező szakemeberek, miként azoknak sem kell félniük az állástalanságtól, akik a pénzügyi szektorban töltenek be vezetői posztot, illetve informatikai, telekommunikációs vagy elektronikai cégeknél dolgoznak. A fent felsorolt szakemberek igencsak keresettek a magyarországi munkaerőpiacon (is).

Lázár Ildikó