Nemzetközi szintű baseballsta-dion építésének lehetőségét vizsgálják a magyar fővárosban - értesült lapunk.

A létesítmény óvatos becslések szerint is több mint 2 milliárd forintba kerülhet. A tervezett beruházásával kapcsolatban a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség már megkereste a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) képviselőit. A baseballszövetség elnöke, Borbély Attila lapunknak elmondta: egyelőre kezdeti stádiumban van a terv.

Hangsúlyozta: a befektetés állami és szponzori segítséggel valósulhat meg. A beruházás költségeivel kapcsolatban azonban mindössze annyit közölt: konkrét tervet egyelőre nem készíttettek, azt viszont tudni lehet, hogy az USA-ban egy korszerűbb stadion 30-35 millió dollárba kerül.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) által készített olimpiai megvalósíthatósági tanulmányból azonban kiderül: 11-17 millió dollárért épülhetett volna fel egy nyitott baseballstadion Budapesten, amennyiben a főváros megpályázza és elnyeri a 2012-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát. A PwC-anyag lehetséges helyszínként a Kerepesi út és az Albertirsai út közötti területet jelölte meg.

Borbély Attila elmondta: a költségeket jelentősen csökkenthetik azon elképzeléseik, amelyek szerint akár egy meglévő létesítmény átalakításával is kialakítható egy a nemzetközi szabványoknak megfelelő stadion. Jelezte: habár több baseballcsapata is van a fővárosnak, stadiona jelenleg egyiknek sincs.