Hans-Peter Martin független EP-képviselő, aki kirobbantotta a magyar kormánypártoknak jutatott "guruló Strabag-eurók" botrányát (a képviselő állításait az SZDSZ több képviselője is cáfolja), az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a birtokában lévő céges feljegyzésekből kiderül, hogy Alexander Zach cége, a kétszemélyes Eurocontact aránytalanul magas díjat kapott a Strabagtól.

Az Eurocontact belső feljegyzéseiből - cég egyébként ugyanazon a címen található, mint a Strabag - tehát a feljegyzésekből kiderül, hogy a Strabag legalább 15,2 millió eurót fizetett ki a csupán két személyből - név szerint Alexander Zach és Aczél Zoltán - álló cégnek.

A cég ezután, különböző szervezeteken és közvetítőkön keresztül pénzt utalt át a szocialista és a liberális pártnak. Hans-Peter Martin arra a kérdésre, hogy a rendelkezésére álló dokumentumokban szerepelnek-e név szerint valamelyik általa megnevezett párt tisztségviselői, a következőket válaszolta: A feljegyzésekből kiderül, hogy a Strabagtól az M5-ös autópályával kapcsolatos pénzmozgások iránt különösen érdeklődött Puch László, a szocialista párt akkori pénztárosa. Ezekből teljesen világos, hogy Puch László pénzt szeretett volna kapni, és ezt nyilvánvalóan meg is kapta. (InfoRádió)