Cégvilág

A legjobb hírű cégek toplistája a Forbes-tól - Fotók!

A New Yorki székhelyű Reputation Institute hatszázas listát készített azokról a cégekről, amelyek a legjobb reputációt tudhatják magukénak világszerte. A trónt egy japán autógyár foglalta el, a második hely egy webes cégé.

Ebben az évben a Toyota foglalta el az első helyet a Reputation Institute listáján, az autógyár a hatodik helyről ugrott előre tavaly óta. A második helyen egy új szereplő áll, mégsem valószínű, hogy ez sokakat meglepne: a Google reputációja a második legjobb. A harmadik helyet az IKEA, a negyediket az olasz Ferrero foglalta el – írja a CBC a Forbes nyomán.

Az Egyesült Államokat tekintve ugyanakkor kicsit máshogy alakul a kép: itt az internetes óriás áll az első helyet, a második Johnson & Johnson, és a Kraft Foods. A Johnson a globális listán is az előkelő ötödik helyet tudhatja magáénak, a vezérigazgató szerint a jó szereplés titka a bátor vezetőkben rejlik.

Az intézte felmérte azt is, mely cégek javítottak a legnagyobbat, és melyek rontottak a legtöbbet a reputációjukon tavaly óta. A sikervállalatok a lengyel PKN Orlen energiavállalat, a Dél-Amerika Sasol, és a State Bank of India. Az elmúlt év két legnagyobb vesztese a mobiltelefónia két óriása, a Nokia, és a Samsung.

A listán százötven amerikai, negyven japán, és harmincöt kínai vállalat található. Franciaország és Németország harminc-harminc céggel szerepel. A bevételt, és fogyasztói megítélését is figyelembe vevő felmérés szerint a résztvevők elsősorban a fogyasztási cikkek gyártóit kedvelik, ezen belül is a számítástechnikai, és elektronikai termékek forgalmazóit részesítik előnyben. A legrosszabb véleményt a telekommunikációs szolgáltatókkal kapcsolatban fogalmazták meg a megkérdezettek.


[enews_gallery id='392327']

vállalat cég Toyota reputáció kraft ferrero Google Forbes
Kapcsolódó cikkek