Cégvilág

Bomba üzlet cipőből és táskából

Barcelonában nyitotta meg első üzletét az Inditex csoport legújabb leányvállalata, az Uterqüe. A ruházati lánc boltjaiban kizárólag kiegészítőket lehet vásárolni. Az Inditex további öt üzlettel ünnepelte az új márka premierjét, Barcelona mellett Madridban és a La Corunában. Uterqüe akár nálunk is nyilhat, de csak jövőre.

A társaság közleménye szerint az Uterqüe a többi 8 – például Stradivarius, Zara, Bershka – márka mellett szintén nemzetközi lesz: az év végéig 20-30 üzletet terveznek elsősorban Dél-Európában. Az Uterqüe termékskálája felöleli az összes ruházati kiegészítőt: táskákat, lábbeliket, ékszereket és öveket. Az Inditex külön tervezőcsapatot állított fel az Uterqüe dizájn kialakítására, az üzletek ellátása a vállalatcsoport csatornáján keresztül történik.

Az ágazatnak nemcsak a luxuscégei, de a hazai vásárlók által kedvelt középkategóriás üzletei is sikert sejtetnek tehát a kiegészítőkre specializált boltokban, vagy ahogy a szakmában hívják, accessories shopokban. A kiegészítőkből ugyanis egy általános vásárlás során sokkal több fogy, mint a hagyományos ruházati cikkekből. A 68 országban összesen 3674 üzletet működtető Inditex kivétel nélkül minden ruházati leányvállalatánál értékesít kiegészítőket.

Inditex Uterqüe Stradivarius Bershka Zara
Kapcsolódó cikkek