Cégvilág

Rendkívüli kögyűlésen választott új vezérigazgatót a MAVIR

Új vezérigazgatót választott a Magyar Villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányító ZRt. (MAVIR).

A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen a tulajdonosok – a többségi tulajdonos MVM Zrt. valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – képviselői egyhangú szavazattal Tari Gábort, a MAVIR Zrt. Igazgatóságának tagját, átviteli igazgatót – a társaság felső vezetésének a nagyfeszültségű átviteli hálózati szakterületet jelenleg irányító tagját – választották meg a Társaság vezérigazgatójának. A közgyűlés ezt megelőzően visszahívta tisztségéből Vinkovits András vezérigazgatót. A közgyűlés további személyi kérdésekben is döntött, az Igazgatóság tagjává választotta Dr. Vági Mártont, a Felügyelő Bizottság tagjává Eiterer Antalt.

A váltás elsődleges oka, hogy – összhangban a villamosenergia-szektorban zajló trendekkel – a MAVIR szakmai tevékenységében további súlyponti területként kell megjelennie a nagyfeszültségű átviteli hálózat fejlesztési kérdéseinek. A közép-európai villamosenergia-ipar fejlődése szükségessé teszi, hogy a regionális árampiac létrejöttének feltételei mihamarabb megteremtődjenek. Mindez, valamint a hazai ellátásbiztonság további növelése a nemzetközi összeköttetések erősítését, a hálózati fejlesztések prioritásként történő kezelését igényli.

Vinkovits András tapasztalataira és szakértelmére az MVM számít a társaságcsoport tevékenységi körének más fontos területein - áll a társaság közleményében.

Mavir Eiterer Antal Tari Gábor Vinkovits András Vági Márton
Kapcsolódó cikkek