Cégvilág

A bíróság elutasította az egri kórházvédők kifogásait

Elutasította a bíróság az egészségügyi érdekvédelmi szervezetek kifogását, hogy a HospInvest Zrt. jogellenesen cselekedett akkor, amikor új munkaszerződést küldött ki az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói számára, valamint azt is, hogy a társaság a július 1-jére tervezett átvétel után már nem veheti át az intézmény üzemeltetését. A bíróság megerősítette, hogy a HospInvest Zrt. jogszerűen járt el.

Deák Gábor a HospInvest alelnöke kifejtette: a társaság képes a kórház biztonságos üzemeltetésére, a korszerű egészségkultúra megteremtésére, és a szerződésben vállalt jelentős fejlesztésekhez szükséges feltételek megteremtésére. Az általa kínált és szerződésben is garantált feltételek – a munkahelyek biztonsága mellett – minden dolgozónak nagyobb megbecsülést is jelentenek, így érthető, ha a kórház munkatársai részéről a hozzájáruló nyilatkozatok leadása továbbra is folyamatos. A megyei önkormányzattal kötött szerződésében az összes jelenlegi dolgozó továbbfoglalkoztatására vállalt kötelezettsége nem jelenti azt, hogy csak a jelenlegi kórházi dolgozókkal veheti működésbe a kórházat, vagyis kívülről toborozhat, hozhat és hoz is orvosokat, ápolókat, egyéb egészségügyi munkakört betöltő dolgozókat azon osztályokra, ahol ez szükséges - tette hozzá.

Az egészségügyi miniszter a napokban kijelentette: a HospInvestnek augusztus 18-ig kell benyújtani a működési engedély kérelmét az ÁNTSZ-hez, s szeptember 18-ig érvényes engedéllyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy átvehesse az önkormányzattól a kórház üzemeltetését. A tisztiorvosok a gyógyításhoz szükséges tárgyi és személyi feltételeket vizsgálják meg.

ÁNTSZ engedély egri kórház bírósági döntés
Kapcsolódó cikkek