Cégvilág

General Motors: rosszabb hitelminősítés, zuhanó árfolyam

7.6%-ot esett a tegnapi napon a General Motors árfolyama, amelyben a kedvezőtlen szektorhangulat mellett az is szerepet játszott, hogy a Moody’s rontott a cég hitelminősítésén. A cég további reorganizációs intézkedéseket helyezett kilátásba a talpra állás érdekében.

7.6%-ot esett a tegnap kereskedési napon a General Motors árfolyama, melyben több tényező is szerepet játszott. Az amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatok az autóértékesítések 2.5%-os visszaesését mutatták júliusban az előző hónaphoz viszonyítva. Emellett a cég hitelminősítését B3-ról Caa1-re módosított a Moody’s negatív kilátásokkal, ugyanis véleménye szerint az autógyártónak kihívást jelenthet, hogy visszanyerje versenyképességét az amerikai autópiacon – írja a Portfólió.

Az elmúlt hónapok során az amerikai autópiac a szárnyaló olajár és a gazdasági lassulás következtében súlyos problémákkal szembesült. A General Motors az elmúlt négy évben közel 70 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel és a cég likviditásával kapcsolatban is felmerültek kérdőjelek. 2010-re 3.7 millió járműre csökkentené éves kitermelését a GM, amely azt jelenti, hogy az elkövetkezendő két évben 500,000 darabbal, vagyis 12%-kal csökkenti gyártását.

General Motors GM moody's hitelminősítés árfolyam
Kapcsolódó cikkek