Cégvilág

Gyenesei: van jövője a Sportkórháznak

Gyenesei István álhírnek minősítette és visszautasította a Sportkórházról szóló nyilatkozatok tartalmát. A híresztelést a politikai uborkaszezon termésének és felelőtlen hangulatkeltésnek minősítette.

A miniszter – a sport területén – az egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a magyar sportegészségügy méltó színvonalon szolgálja a sportolók egészségét. Ennek részeként a Sportkórház jövőjének, szerepének kidolgozása és a feltételek biztosítása a miniszter programjának egyik fontos eleme.

A tárca vezetője már eddig is számos egyeztetést folytatott a megoldás érdekében, többek között a Sportkórház vezetőivel és az egészségügyi miniszterrel, valamint a magánszféra befektetői hajlandóságot mutató szereplőivel. Valamennyien fontosnak és megvalósíthatónak tartják, hogy belátható időn belül hatékony és korszerű központ segítse a hazai sportolók tevékenységét. Ennek érdekében – az előzetes terveknek megfelelően – Gyenesei István és Székely Tamás miniszterek ősszel a Kormány elé terjesztik azt a javaslatot, amely a Sportkórház biztonságos és színvonalas jövőjét megalapozza.

gyenesei sportkórház
Kapcsolódó cikkek