Cégvilág

Titkolózik a Sun, de amit elárul, az impozáns

A Sun Microsystems a június végén zárult pénzügyi évében 12 százalékkal növelte magyarországi bevételét, míg nyereségét 27 százalékkal - közölte a társaság.

A Sun abszolút számokat nem közölt, csak annyit, hogy az Ausztriát, Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot és Magyarországot magába foglaló Közép-Európai régió 30 százalékkal növelte termék rendelésállományát az előző pénzügyi évhez képest. A régió árbevétele 11 százalékkal, profitabilitása pedig 23 százalékkal emelkedett.

A magyar leányvállalat a közép-európai régióban eddigi legsikeresebb pénzügyi évét zárta.

Hernádi József, a Sun Microsystems magyarországi vezérigazgatója kifejtette: a várakozásoktól eltérően legjobban a szerver terület fejlődött, itt 19,8 százalékos volt a növekedés az előző évhez képest.

A szolgáltatási terület 15 százalékkal növekedett, amelyen belül az oktatás fejlődött a legdinamikusabban.

A Sun hagyományosan erős távközlési üzletága mellett az elmúlt évben a pénzügyi üzletág is kiugróan magas növekedést produkált. A pénzügyi évre vonatkozó árbevételi tervéhez képest 124 százalékos teljesítményével a Sun legerősebb üzletágává vált.

A telekommunikációs és a kormányzati üzletág 10 százalék körüli növekedést mutatott, míg az ipari ágazatot súlyosan érintette az az iparágban megfigyelhető tendencia, miszerint egyre több vállalat külföldön központosítja eszközparkját, így a magyarországi beszerzéseket leállítják. Az emiatt kieső árbevételt a Sun az ezen a területen egyre népszerűbb Intel és AMD alapú gépeinek értékesítésével kompenzálja.

sun microsystems
Kapcsolódó cikkek