Cégvilág

Hatalmas elismerés az Őrülteknek!

Az AMC Mad Men (Reklámőrültek) című, a hatvanas évek New York-i reklámiparát bemutató sorozata nyerte a legjobb drámai sorozat díját az idei Emmy-gálán.

A hazánkban a Magyar Televízióban futó sorozat hat Emmyt zsebelt be, a sorozatot jegyző AMC pedig összesen nyolc kategóriában vitte el a legmagasabban jegyzett televíziós díjat. Az elismerés várhatóan növeli az eladósorban lévő társaság értékét: a tulajdonos Cablevision Systems Corp. már nyáron jelezte, hogy – részvényvisszavásárlást és osztalékfizetést finanszírozandó – a hálózatot működtető Rainbow Media eladását tervezi.

A legjobb vígjátéksorozat – csakúgy, mint tavaly – az NBC műhelyében készült 30 Rocks lett, és ez a film adta a kategória legjobb férfi és női főszereplőjét, Alec Baldwint és Tina Feyt is. A drámai kategóriában a legjobb színésznő Glenn Close (a News Corp. által jegyzett Damages-ben nyújtott alakításáért) lett, a férfiak között pedig Bryan Cranston vitte el a pálmát (Breaking Bad, AMC).

A legtöbb díjat – immár zsinórban hatodszor – az HBO zsebelte be. A Time Warner fizetőstévé-hálózata, amely az elmúlt években a Szex és New Yorkkal és a képernyőtől tavaly elköszönt Sopranos-zal hódított, 85 jelölésből 26 díjat nyert, többek között a John Adams minisorozattal és a Recount című televíziós játékfilmmel.

Nem távozott üres kézzel Los Angelesből a hamarosan Magyarországon is bemutatkozó Comedy Central sem. A Viacom Inc. csatornája a „The Colbert Report” révén szerepelt a díjazottak között.

glenn close mad men colbert report Emmy John adams
Kapcsolódó cikkek