Cégvilág

Informatikushiány - Már nem probléma?

A magasan képzett informatikusok hiányából fakadó munkaerő-piaci probléma enyhítésére a NetAcademia Oktatóközpont november elején ezer informatikai szakember képzésébe kezd.

A cég IT Factory néven saját módszert dolgozott ki a tömeges, mégis minőségi oktatás megvalósítására, melynek technológiai feltételeit hazánk legnagyobb oktatási célú virtuális kiszolgálófarmja biztosítja.

"Gyakorlatilag nem lehet a munkaerőpiacon  .NET fejlesztőt találni, s lepkehálóval kell fogni a képzett hálózatbiztonsági  szakembereket. A célunk az IT Factoryval az, hogy minőségi, ugyanakkor akár a  fiatalok vagy kisebb cégek számára is megfizethető képzéssel ezeken a  hiányterületeken gyors és érdemi változás következzen be" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

"A  tantermi órákat interneten keresztül élőben közvetítjük, míg a gyakorlás  virtuális gépeken történik, így a képzés bárhonnan végezhető. A chatmestereken  keresztül az online hallgatók ugyanúgy kérdezhetnek vagy kérhetnek segítséget,  mint tantermi társaik" - magyarázta az ügyvezető, aki oktatóként a  hálózatbiztonsági szakemberek képzésében vesz részt.

Az  oktatás technológiai feltételeit hazánk legnagyobb oktatási célú, a Hungary Networknél elhelyezett 6 terabájt tárolókapacitással rendelkező virtuális  kiszolgálófarmja biztosítja.

IT Factory NetAcademia Oktatóközpont Fóti marcell hungary network
Kapcsolódó cikkek