Cégvilág

Milliárdos környezetvédelmi projektekbe kapcsolódik be a KÉSZ

Több milliárd forint összértékű környezetvédelmi projektekben vesz részt a KÉSZ.

A cégcsoport egyik tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. sikeresen szerepelt azon a közbeszerzési tenderen, amelyet a Homokhátság, illetve a Duna–Tisza köze településein hulladéklerakók rekultivációjára írtak ki, és amely az támogatásával valósul meg.

A KÉSZ Környezetvédelmi Projektek Irodája a Bilfinger Berger Hungária Kft.-vel és a Repét Környezetvédelmi Kft.-vel alkotott konzorciumban indult a két projekten. A homokhátsági hulladéklerakók rekultivációjára kiírt tendert teljes egészében megnyerte a konzorcium – ez 83 település hulladékgazdálkodásának korszerűsítését jelenti –, míg a Duna–Tisza közi régióban a ceglédi gesztorú terület összesen 14 településének hulladékrekultivációját végzi el a KÉSZ, partnereivel közösen. A környezetvédelmi projektek összértéke – mint arról Árvai István PR-igazgató a Világgazdaságot tájékoztatta – megközelíti a hatmilliárd forintot. A homokhátsági projekt esetében a befejezési határidő 2010 decembere, a ceglédi központú munkát pedig 2009. októberi határidővel vállalták.

A megvalósítás során az érintett települések még üzemelő hulladéklerakóit ideiglenesen lezárják, ezekbe már nem szállítanak szemetet, hanem a korábban bezártakkal együtt megkezdődik a lefedésük és a tájba való beillesztésük, illetve az utógondozásuk. Egyes szemétlerakókat teljes egészében felszámolnak, az itt lévő szilárd hulladék kiválogatás után az elmúlt években megépített, uniós normáknak megfelelő négy lerakóba kerül.

KÉSZ hulladéklerakók
Kapcsolódó cikkek