Az igazgatótanács Amszterdamban tartott ülésén jóváhagyta a társaság második legnagyobb csehországi telephelyének értékesítését Brnóban, mivel az újautó-üzletág fokozatos felszámolása és a nagyarányú létszám-leépítés miatt az ingatlan jelentős része idővel feleslegessé vált.

Az AAA azt tervezi, hogy jövőre a romániai üzletág 49 százalékát eladja egy helyi, autóipari tevékenységet folytató partnernek.

A társaság az új, év végi üzemi és pénzügyi célszámokat a harmadik negyedévi eredményekkel egyidejűleg, a tervek szerint november 28-án hozza nyilvánosságra. A cég közleménye nem tér ki hogy a különböző kelet-európai országokban hányra csökkent a telephelyek száma, sem pedig a magyarországi üzletág helyzetére.

Erről csak annyit tudni, hogy tavaly a magyar leányvállalat vesztesége 4,6 millió euró volt, idén tavasszal pedig bezárták a csupán januárban nyitott nyíregyházi telephelyet, így nyolcra csökkent a magyarországi egységek száma.

A használtautó-kereskedő cég papírjai 55 koronával indultak tavaly szeptemberben a cseh fővárosban, és 501 forinttal a Budapesten. A tőzsdére lépéssel 32 millió eurós tőkebevételre szert tett AAA Auto árfolyama hétfőn 14,5 korona és 146 forint körül mozgott Prágában és Budapesten.