Cégvilág

Már nem Thomas a sztár - új hódító a brit piacon - galéria

Átadták az elsőt a tavaly rendelt 37 Siemens-vonatból, ezekkel már 316 darabra nő a Porterbrook flottája.

A Siemens Mobility divízió átadta a megrendelőnek, a Porterbrook Leasing Companynek az elsőt a 37 megrendelt regionális villamos motorvonatot a Siemens Wegberg-Wildenrath-i tesztpályáján. A szerelvények a Desiro-UK típuscsaládon belül a 350/2 osztályba tartozik, és a West Coast Main Line vonalon fog közlekedni London és Birmingham között.

Az üzemelő a Midland társaság, amelynek koncessziója van erre a vonalra. A gyártás Krefeld-Uerdingen-ben történik, 2009 júniusig. Az első tíz már ez év decemberében üzembe áll. A 160 km/ó sebességre képes Desiro UK vonatok öt éve megbízhatóan és pontosan járnak a szigetországban, annak déli csücskétől (Weymouth) Glasgowig. Számuk a Porterbrook-flottával 316-ra nő.



A Porterbrook az előző gazdasági évben rendelte meg a Siemenstől 240 millió euróért a vonatokat. Előtte a First ScotRail vasúttársaság rendelt 38 vonatot, ezek 2010 végétől állnak szolgálatba Skóciában. A Desiro UK-kat jelenleg a South West Trains, Heathrow Express és First TransPennine Express társaságok üzemeltetik.


[enews_gallery id='439486']

Desiro-UK Villamos motorvonat Siemens Mobility Porterbrook
Kapcsolódó cikkek