Cégvilág

Bővül a Duna Plaza, készül a Corvin Atrium bevásárlóközpont

Egy újabb bevásárlóközpont kivitelezésére és három korábbi építésű bővítésére készül a Ségécé Hungary Kft., a francia Klépierre tulajdonában lévő, eddig főleg üzemeltetéssel foglalkozó társaság.

Egyebek között az Alba Plaza, a Duna Plaza és a Nyír Plaza kereskedelmi területe növekszik – mondta el a Világgazdaságnak Cannes-ban, a kereskedelmi ingatlanok európai fórumán Kertai Zsolt fejlesztési igazgató. A három projektre körülbelül 140-160 millió eurót költenek a következő néhány évben, ezzel egyidejűleg folytatják a Corvin Sétányon az ottani, 34 ezer négyzetméter bérterületű bevásárlóközpont (Corvin Atrium) építését.

A 2009-ben elkészülő központot már a kezdés előtt eladta a tulajdonos Futureal csoport a Klépierre-nek. A francia társaság mostani bejelentése azért érdemel figyelmet, mert a fejlesztők többsége inkább beruházásainak elhalasztását fontolgatja, de legalábbis átütemezését.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Ségécének jóval könnyebb lenne a dolga a versenytársakénál, inkább azt, hogy a mostanában meghozott bővítési és fejlesztési döntések nyomán másfél-három éven belül érnek megvalósulási szakaszba a projektek, amikorra a cég szerint ismét nyugodtabb körülmények lesznek, s lassan növekedhet a vásárlóerő, így a kereslet is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

bevásárlóközpont Klépierre Ségécé Cannes Duna Plaza Corvin sétány
Kapcsolódó cikkek