Cégvilág

Drasztikusan zuhant a Ryanair-profit

Üzleti évének szeptemberrel végződő első felében 47 százalékkal 214,6 millió euróra csökkent Európa legnagyobb fapados légitársaságának adózott eredménye. A Ryanair vezetősége az olajárak csökkenésével ismét profitnövekedést vár az év második felében.

Michael O’Leary, a társaság vezérigazgatója szerint, ha az olaj hordónkénti ára ismét 80 dollár körül marad a Ryanair jövedelmezősége ismét javul.

A légitársaságok világszerte szenvednek a magas olajár okozta következményektől: a fekete arany hordónkénti ára júliusban 140 dollárra rúgott, amely jelentősen rontott a vállalatok jövedelmezőségén. Ám az elmúlt napokban tapasztalható csökkenés után néha 70 dollár alá is benézett.

A Ryanair vezérigazgatója kifejtette, azzal, hogy most ekkorát zuhant az olaj ára, versenyelőnyt szereztek azokkal a légitársaságokkal szemben, amelyek a drasztikusan megemelkedett árak miatt üzemanyagfelhalmozási politikát folytattak, tehát meghatározott – közép – áron vásárolnak idén és jövőre is. Ez az ár most vélhetően a piaci árat jóval meghaladja – fejtette ki O’Leary.

A Ryanair jövőre az Egyesült Államokba közlekedő 8 fontos járatokat és további gépvásárlásokat tervez.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek