Cégvilág

Nézzen körbe Washingtonban! – Virtuális túra itt

A Google ismét több amerikai nagyváros térképét egészítette ki az úgy nevezett utca nézet funkcióval, amelynek segítségével virtuálisan bejárhatjuk az adott várost.

A Google Maps több helyszínnel egészítette ki a "street view" adatbázisát. Az interaktív térkép szolgáltatást még 2007 májusában indította el a Google, ekkor még csak öt amerikai várost járhattak be a felhasználók.

A Washington Post újságírója még az év elején kérdezte meg a cég illetékeseit, mikorra készül el a washingtoni régió panoráma-térképe. Akkor a Google úgy válaszolt: már elkészültek a szükséges fotók, az érdeklődőknek mégis tíz hónapot kellett várniuk arra, hogy használni kezdhessék az új funkciót.

A washingtoni térségen kívül mától Seattle-t és Baltimore-t is bebarangolhatjuk virtuálisan. Elaine Filadelfo, a Google szóvivője azzal indokolta a késedelmet, hogy a térképek elkészítéséhez szükséges fotók egy részét újra el kellett készíteni.

Washington esetében a street view funkció ugyanakkor nem teljes értékű, bizonyos látószögek hiányoznak belőle. A Post újságírója arra gyanakszik, hogy az FBI-jal kellett engedélyeztetni a felvételek rendszerbe rögzítését és ennek köszönhető, hogy egyes utcák hiányoznak a panorámából.

A felvetést a Google szóvivője cáfolta. Mint mondta, valóban folytattak tárgyalásokat az illetékes helyi és szövetségi hatóságokkal, de az eljárást nem nevezné engedélyezésnek.

Így most már a Capitoliumhoz vagy a Pénzügyminisztériumhoz is felsétálhatunk virtuálisan, igaz, az egyik, a Pentagontól keletre található utca egyik panoráma térképen sem látható.

Washington maps street view panoráma Google térkép
Kapcsolódó cikkek